***       Водещите вечерни новини       на 16 май 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 16 май 
Коментари Харесай

Водещите новини! Борислав Сарафов даде Иван Гешев на прокурор. ЕК отново подкрепя приемането на България в Шенген


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 16 май   

 

Зам.-главният прокурор даде основния прокурор на… прокурор.

Директорът на Националната следствена работа (НСлС) и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов подаде сигнал в Софийска градска прокуратура против основния прокурор Иван Гешев. За NOVINI.BG потвърдиха от СГП за сигнала и прибавиха, че той е входиран.

Данните изложени в сигнала са свързани с изявлението от през вчерашния ден на Борислав Сарафов пред медиите във връзка с Иван Гешев, и съдържат изказвания за вероятно осъществено закононарушение от основния прокурор.

***

***

Въпреки всичко, в нов отчет Европейска комисия още веднъж показва поддръжка за приемането на България и Румъния в Шенген.

Комисията още веднъж приканва Съвета на Европейски Съюз да разреши на двете страни да се причислят напълно към Шенген, се показва в текста. Преди към този момент 12 години комисията удостовери, че България и Румъния са подготвени да станат напълно част от пространството без гранични инспекции. През ноември 2022 година Европейска комисия удостовери още веднъж готовността на тези страни да се причислят.

***

„ Току-що научих, несъмнено съм покъртен, не за друго, а тъй като познавам Иван Гешев. Не мога да допускам, че един добър правист би направил директно нарушаване на Конституцията “. 

Това разяснява пред публицисти Йордан Стоев, член на Висш съдебен съвет.

Той изясни решението на шестимата членове на колегията да го предложат за освобождение, като добави, че е постъпил сигнал, от който може да се направи съмнение, че Иван Гешев е направил нарушаване, а те са длъжни да задействат процедурата и да извършат инспекция, осведоми Българска телеграфна агенция.

***

„ Това е мафиотски сюжет. Потвърди се политическата взаимозависимост на Прокуратурата. Главният прокурор призна, че се обажда на политици да ги пита за какво желаят да го махат, че се наскърбява на политически партии “.

Лулчева изрази вяра те да не бъдат за възмездие и кавга. „ Ако има данни за закононарушения, въпреки и забавени, в случай че бъдат махнати трупчетата, да бъдат за същински закононарушения. Това е вярата. Надявам се, че няма да се образуват каузи, с цел да се „ удрят “ политическите съперници. Фактът, че ще се образуват, когато връзките са обтегнати, демонстрира политическата взаимозависимост.

***

„ Когато се образува произвеждане, то е към незнаен причинител. На по-късен стадий се притегля като обвинен. Трябва да бъде свален имунитетът на Иван Гешев “, посочи конституционалистът. 

По думите ѝ е допустимо да бъде признат законопроектът на Зарков, който планува арбитър да проверява основния прокурор.

***

Националният съвет на " Продължаваме промяната " (ПП) се събра, с цел да реши дали да даде поддръжката си за държавно управление с мандата на ГЕРБ с претендент за министър председател Мария Габриел, заяви кореспондент на Novini.bg. Заседанието се организира в столичен хотел.

***

„ След 30 години стана пределно ясно, че включването на Молдова в структурите на Оперативно-наблюдателно дело не ни оказа помощ да разгадаем спора в Приднестровието, не ни оказа помощ да изведем съветската войска от територията на нашата страна, не ни отбрани от икономическо ембарго, не ни отбрани от енергийно изнудване през зимата, от закани и враждебни изказвания “, съобщи Гросу.

***

ChatGPT демонстрира забележителна дарба за схващане и изложение на страсти, надминавайки общото население в тестванията за прочувствена осъзнатост. Със своите благоприятни условия платформата за изкуствен интелект ChatGPT има капацитет за потребление в когнитивното образование на хора с увреждания на прочувствената осъзнатост, както и в психиатричната диагностика и оценка.

Това излиза наяве от последното изследване на доктор Зоар Елиозеф, учител по логика на психиката в Имперския лицей в Лондон и в колежа " Макс Щерн " в Израел, съобщи Neuroscience News.

В изследването на доктор Елиозеф е употребена скалата за равнище на прочувствена осъзнатост, с цел да се оценят реакциите на ChatGPT на разнообразни сюжети, като се съпоставят резултатите му с нормите на общото население. Чатботът с изкуствен интелект освен надминава междинните стойности за хората, само че и демонстрира видимо усъвършенстване с течение на времето.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР